Inštitut za informacijsko modeliranje v gradbeništvu

BIM (Building Information Modeling)

Spletna stran Inštituta za modeliranje v gradbeništvu BIMATORI.si odslej pod okriljem projekta KATALOGHIŠ.si. Študentom gradbeništva in strokovnjakom arhitekturnega modeliranja ponuja ažurne informacije iz sveta BIM.

BIM priročnik za gradnje – Inženirska zbornica Slovenije

Avtorji: Ksenija Marc, dr.Samo Peter Medved, Boštjan Štravs, dr. Andrej Tibaut, Marko Žibert

Spletni viri o informacijskem modeliranju v gradbeništvu

Blog “AEC DevBlog

AEC DevBlog je angleški vir informacij za razvijalce programske opreme, ki se posvečajo predvsem programom Revit, Navisworks in drugih AEC ter BIM tehnologij pod okriljem Autodeska.

Blog “ConstructionCode

ConstructionCode je angleški blog o BIM in NBS. NBS je tehnološka platforma in informacijska tržnica za gradbeno industrijo, ki je močno zakoreninjena v Veliki Britaniji in prilagojena potrebam anglo-saškega gradbeništva.

Blog “TheRevitKid

TheRevitKid je odličen blog v angleškem jeziku, kjer dobite brezplačne e-vodiče o arhitekturnem dizajnu, gradbenem inženirstvu in gradbeništvu s fokusom na Autodeskovi BIM rešitvi REVIT.


Magazin “AECbytes

Odličen spletni magazin, ki pozorno spremlja domala vse ponudnike BIM platform in pokriva vse pomembnejše dogodke iz področja gradbenega modeliranja.

Magazin “AECmag

Spletna zbirka informacij iz področja BIM programske opreme, 3D modeliranja ter najnovejših trendov v razvoju strojne opreme za “rapid prototyping” v gradbeništvu.

Magazin “AUGI

Izjemen magazin za vse ljubitelje BIM in 3d modeliranja. AUGI ni samo zbirka novic drugih spletnih strani, temveč s kopico lastnih strokovnjakov in novinarjev ustvarjajo visokokakovostne članke, software reviews in nasvete tako za začetnike BIMa kot tudi za verzirane uporabnike.

Magazin “Automation in Construction

Automation in Construction je mednarodna revija za objavo izvirnih raziskovalnih člankov. Revija objavlja referenčno gradivo o vseh vidikih, ki se nanašajo na uporabo informacijskih tehnologij v projektiranju, inženirstvu, gradbenih tehnologijah ter vzdrževanju in upravljanju zgrajenih objektov.


Dogodek “AEC Hackathon

AEC Hackathon (Architecture, Engineering, Construction) je bil ustvarjen, da bi tistim, ki načrtujejo, gradijo in vzdržujejo objekte, omogočili sodelovanje z najnovejšimi tehnologijami ter njegovimi razvijalci in oblikovalci.

Konferenca “Autodesk University

Autodesk Univerza je konferenca, ki združuje inovatorje z vsega sveta, z namenom raziskovanja inovativnih načinov 3d vizualizacije, oblikovanja in proizvodnje na področju arhitekture, inženirstva, gradbeništva, proizvodnje ter medijev in zabave.


Knowledge hub “BIMFORUM

Poslanstvo BIMForuma je raziskovanje tehnologije, inovacij v dobavnih verigah v gradbeništvu in ​​izboljšanje učinkovitosti procesov z oblikovanjem informacijskega modeliranja in novih načinov sodelovanja. Izboljšati želijo oblikovalsko in gradbeno industrijo z izobraževanjem in razvojem najboljših praks ter pomagati pri uvajanju inovacij v celotno AEC industrijo.


Knjižnica brezplačnih BIM objektov

Na tej strani najdete brezplačne BIM objekte in sistemske datoteke v REVIT in DWG formatih. Knjižnica objektov je primerna za uporabo v večini CAD programov, vključno z AutoCAD, SketchUP in ArchiCAD.

Iskalnik BIM objektov

Spletni iskalnik po katalogu 90.000 inseratov originalnih BIM objektov.

NBS-ov iskalnik BIM objektov

Najhitreje rastoča knjižnica za informacijsko modeliranje zgradb (BIM) v Združenem kraljestvu z obsežno zbirko generičnih in originalnih BIM objektov, ki segajo od sistemov gradbenih tkanin do mehanskih in električnih predmetov.

Iskalnik BIM objektov Polantis

Polantis je brezplačna BIM knjižnica, ki je fantastično organizirana in enostavna za uporabo.